Hur artificiell intelligens förvandlar e-handelsindustrin

Först och främst vill jag lyfta att “artificiell intelligens” (AI) är ett begrepp som vi möter allt oftare i samband med ny teknik och internetvärlden.

Vissa associerar artificiell intelligens med avancerade datalgoritmer, andra med att förutsäga framtida händelser och ytterligare några med tekniska innovationer. De är alla korrekta beroende på hur vi ser på det men i slutänden är det en smart maskin som vi människor kontrollerar.
Data är nyckeln. En framgångsrik webbbutik bör därför ha mellan 1500 och 2000 besökare per vecka. Tyvärr går inte alla besökare till en webbshop som sen resulterar i att kunden lägger till något i sin varukorg eller hittar exakt vad de letar efter. Detta är ett bra exempel där AI kan hjälpa till.
Webbutikägare ställer sig alltid frågan “hur kan jag öka mina webbshoppbesökare? “Hur kan jag göra för att folk ska köpa mer?” Eller till och med få svaret på varför besökarna inte handlar?
Vi kan inte ändra det mänskliga beteendet, men vad vi kan göra gör det lättare för besökarna att handla.
Genom att använda analysdata och maskininlärning för att öka försäljningen på webbshoppen är en av de största utmaningarna som vi alltid stöter på när vi implementerar AI.
Det handlar verkligen om kundens kunskap när det gäller vad AI kan göra för dem. Så, som förstår så är AI ett stort slagord just nu och det används av många olika företag och leverantörer. Det är vanligt att höra om det i samband med webbutiker, men du bör förstå vad vi verkligen har kämpat med. Nämligen att se till att kunder förstår vad AI kan göra och de specifika fördelar som det kan tillföra.
Artificiell intelligens har många fördelar inom webbutikerna. En av de stora sakerna den gör är att hjälpa till att spara tid, detta genom att automatisera många uppgifter som inte nödvändigtvis behöver mänskligt ingripande. Den andra saken den gör är att den kan analysera och hitta mönster. Om det finns mycket data som behöver analyseras så kan AI användas för att identifiera trender i den informationen och hitta mönster, igen, utan behov av mänskligt ingripande.
Untitled design 22 1
Utöver det kan AI användas för att förbättra försäljningen, till exempel vid personalisering och mer riktade erbjudanden och kampanjer för varje kund. Detta kan alltså åstadkommas via en AI-programvara.
AI kan även användas för att förbättra kundupplevelsen, chatbots bland annat är ett bra exempel på detta. De kan användas för att tillhandahålla självbetjäning till kunden och hjälpa till att svara på frågor. Återigen utan att någon faktiskt behöver göra någon form av interaktion med kunden.
Den sista stora fördelen skulle jag vilja påstå är från en planeringssynpunkt där AI kan användas för att förenkla och effektivisera planeringsprocessen. Så oavsett om det är relaterat till frakt, lager eller prishantering så hjälper det verkligen att förbättra sätten så återförsäljare kan att planera för sina kommande försäljningar genom de digitala undersökningarna man gör innan man väljer vad som ska göras i webbutiken.
Chatbots AI har kommit långt, de är mycket effektiva när de används i riktade kampanjer och självbetjäning relaterade till saker som orderstatus, frakt, spårningsinformation. Det finns ett brett utbud av sätt att använda chatbots AI för din webbshop, dels för att fatta mycket snabba beslut men även för att automatisera och optimera för att få bättre affärsresultat.
Slutsats
Utvecklingen med artificiell intelligens inom e-handelssektorn kommer att fullständigt förändra det sätt som affärer brukade göras på. AI kan stödja online-återförsäljare att lägga till personliga preferenser eller anpassa sidor till sin webbplats men även ge personliga förslag till besökarna. Detta kommer att göra köpupplevelsen mer interaktiv och öka sannolikheten för att generera ett stort antal försäljningar.
Tack för att du läser, dela gärna den här artikeln bland dina vänner och kollegor.
Dessutom är du välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller kanske vill veta mer hur vi kan hjälpa ditt företag att växa online. Vi svarar gärna på alla frågor du har.
Skål till din framgång.

Be om en fri konsultation

Related Articles

The Future is here!

The Future is here! No Surprise. How has the Development of Technology Contributed to the Changes in the World Today? Today, as I sat in

Read More »
E-lärande plattform

E-lärande plattform

E-lärande plattform är en välbehövlig lösning för 2021 men även tillsvidare. Denna digitala revolution har lett till anmärkningsvärda förändringar i hur innehållet nås, konsumeras, diskuteras

Read More »

E-learning Platform

E-learning Platform a much-needed solution for 2020 and beyond,  this digital revolution has led to remarkable changes in how the content is accessed, consumed, discussed,

Read More »