Vad är AI Chatbot?

Den här artikeln förklara mer om AI Chatbot

Det första steget för att bygga en bot är att lära sig varför AI chatbot överhuvudtaget finns och varför de är så användbara. Chatbots tillåter trots allt människor att prata med datorer, precis som de skulle göra med en människa. Så varför ska man ens ha en chatbot om vi bara kan prata med en människa? Ännu en fråga är varför behöver vi en Natural Language Processing chatbot, snarare än en vanlig gammal bot? Tja, fortsätt läsa för att ta reda på det. I slutet av den här artikeln har du svar på alla dessa frågor.
AI Chatbot
AI Chatbot
Så vad exakt är en AI chatbot? Jo, en chatbot är inget annat än en programvara som kan föra en konversation med en person på ett naturligt språk. I grund och botten tillåter chatbots dig att prata med en dator, precis som du skulle prata med en människa. Nu, som vi frågade i början, om det bara är en konversation mellan dig och den, varför inte bara prata med en människa? Varför behövs även chatbots? Det enklaste sättet att förstå detta är genom ett exempel.
Så låt oss säga: Frank här är ägaren till XYZ Company. Hans uppgift är att sälja material till hem, skola och kontor till olika människor. Nu har han under alla dessa år anställt flera personer för att hantera alla inkommande e-postmeddelanden och telefonsamtal från kunder som antingen vill ha information om hans produkter, spåra / leverera information, returer etc.
Men det finns problem. Hans personal blir mycket trötta i slutet av dagen och kan inte hantera tillströmningen av samtal och kunder. Att ha anställda kostar honom hundratusentals kronor och det är inget alternativ att anställa nya. Med det sagt så resulterar det att kunderna får längre svarstider och blir otåliga efter att få vänta länge på att få svar på sina frågor. Men tänk om det fanns ett sätt att åtgärda alla dessa problem på en och samma gång? Här kommer chatbot in i bilden. 
Nu kan Frank undvika att trötta ut sina anställda och kan istället använda en billig maskin som kan fungera dygnet runt utan att bli trött. Kunderna är nöjdare med den snabba och lättare interaktionen, vilket i sin tur driver upp hans försäljning. Men vänta. Något är fortfarande inte korrekt.

AI Chatbot visar sig vara extremt begränsade i sin förmåga eftersom de bara är programmerade för att svara på en liten uppsättning frågor och uttalanden.

I samma ögonblick de ställs en fråga som innehåller ett ord de inte känner till så kommer de misslyckas. Dessutom kan de inte hålla långa konversationer eftersom det är mer än bara en menings programmerad reaktion på en mycket specifik, enkel fråga. Så, för att chatbots ska säga någonting måste programmerarna uttryckligen koda i varje ord. Det här kan verka omöjligt att fixa, men oroa dig inte. En ny och avancerad teknik kommer att rädda dagen, det som kallas för Natural Language Processing. 
Eftersom Franks nya chatbot drivs av Natural Language Processing och AI kan de i princip hantera alla frågor eller kommentarer som kunden skriver in, även om de nödvändigtvis inte vet svaret. Dessutom har de en mycket mer sofistikerad interaktiv plattform. Bots är inte längre begränsade till de ord som människor programmerar in i dem – de kan förstå mycket mer tack vare djupa neurala nätverk som gör att de inte bara kan förstå vad användaren säger, utan också sammanhang och mening. 
Neurala nätverk, som vi kommer att täcka vid ett senare tillfälle, låter i grund och botten lära av tidigare samtal och svara på oförutsägbara uttalanden och fortsätta komplexa samtal. Så på grund av Natural Language Processing, kan chatbots till och med förstå slang som används i vardagliga naturliga samtal, analysera känslor och utföra ett stort antal uppgifter. Så som du kan se är Natural Language Processing chatbots oerhört kraftfulla och kan göra otroliga saker.
Tack för att du läser, dela gärna den här artikeln bland dina vänner och kollegor.
Dessutom är du välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller kanske vill veta mer hur vi kan hjälpa ditt företag att växa online. Vi svarar gärna på alla frågor du har.
Skål till din framgång. 

Be om en fri konsultation 

Related Articles

Phone users worldwide

2.53 billion mobile phone users worldwide, An individual invests in a typical 162 minutes on his/her smartphone every day. The majority of your consumers are passionate

Read More »