Vad är SEO och dess fördelar

“Vad är SEO” SEO står för sökmotoroptimering, det är en uppsättning tekniker som används av webbutvecklare och digitala marknadsförare för att rangordna webbplatsen till de bästa platserna på sökmotorer som t.ex Google.

Nästan alla företag har en webbplats idag, så om du har en egen webbplats är nästa sak du vill göra, att låta människor veta att du har en och du måste också hitta ett sätt att föra personer till din webbplats. Du kan till exempel marknadsföra din webbplats genom att berätta för dina vänner och familj att besöka den, men det kanske inte ger mycket trafik till din webbplats. Ett av de bästa sätten som webbansvariga använder sig av för att få trafik till en webbplats är med hjälp av SEO.

750425 Swekki New Blog 1

Igen Vad är SEO?

SEO står för “sökmotoroptimering”. Enkelt uttryckt betyder det processen att förbättra din webbplats för att öka dess synlighet för relevanta sökningar.
Om du till exempel söker efter ordet tandläkare i Sverige eller “Pizzeria nära mig” på Google får du dessa sökresultat som vi pratar om. Eftersom Google dominerar sökmotorutrymmet idag så kan vi se dessa sökresultat. Fråga dig själv frågan nu; vilken länk skulle du klicka på när du fått ett sökresultat? Troligen en av de tre första länkarna. Om du inte hittar något du söker efter i de tre första resultaten skulle du med stor sannolikhet bara göra en helt ny sökning. Fråga dig även frågan: Hur ofta tror du att man skulle gå vidare till de andra sidorna av resultaten? Faktum är att det är en riktigt liten andel av besökarna som faktiskt går till nästa sida i sökresultaten. Mer än 91% av personerna stannar bara på den första sidan i sökresultaten.
Webbansvariga jobbar efter olika nyckelord så målet för en SEO-expert är att se till att din webbplats rankas genom ett visst nyckelord på Googles första sida. Lyckligtvis finns det mycket information online som kan ge dig en antydan om vad det är som Google letar efter, men det är överväldigande om du inte är SEO-expert.
En annan del men ack så viktig som Google tittar på kallas för bakåtlänkar. Bakåtlänkar är egentligen hur många olika webbplatser som länkar till en webbplats. Antalet bakåtlänkar av hög kvalitet spelar en avgörande roll för att rangordna sökordstätheten, även det är en om inte den viktigaste faktorn för att rangordna en webbplats efter sökmotorer.
Det är många andra delar man måste hålla reda på, som till exempel att man måste skicka in ens webbplats till Googles sökkonsol. Man måste  även skicka in webbplatskartor för att indexera ens webbplats.
En till viktig faktor är webbplatsinnehållet, man måste arbeta med sitt webbplatsinnehåll. Det gör du genom att till exempel skriva relevanta artiklar med fokus på specifika nyckelord. Att välja nyckelord är mycket viktiga faktorer här. Detta eftersom du skriver om det du vet att folk vanligtvis söker efter. Om du till exempel skriver en artikel baserat på de sökord du hittat så länkar du det till din webbplats där artikeln finns vilket i sin tur medför mer trafik.
750425 Swekki New Blog 2
Det är viktigt att notera att länken till artikeln är google indexerad.
Du behöver inte djupdyka in i allt detta, vad du kan göra är att anställa en SEO-byrå för att göra jobbet åt dig, eller så kan du kontakta Swekki Technology för få en analys av din webbplatsnärvaro i sökmotorn. Du kan även  få en analysrapport kostnadsfritt med rekommendationer om vad som kan göras för att förbättra din närvaro.
Tack för att du läser, dela gärna den här artikeln bland dina vänner och kollegor.
Dessutom är du välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller kanske vill veta mer hur vi kan hjälpa ditt företag att växa online. Vi svarar gärna på alla frågor du har.
Skål till din framgång

Be om en fri konsultation 

Related Articles

Vad är AI Chatbot?

Den här artikeln förklara mer om AI Chatbot Det första steget för att bygga en bot är att lära sig varför AI chatbot överhuvudtaget finns

Read More »